Za Avalski toranj, april je najvažniji mesec u godini

Simbol stradanja i novog rađanja, Avalski toranj, tokom aprila meseca obeležava dva najvažnija istorijska datuma – 21. april, kada je otvoren za posete turista (2010.) i 29.april, kada je srušen u NATO bombardovanju (1999.)

Ove 2022. godine, ponovo sagrađeni Avalski toranj stoji ponosno nad Beogradom već 12 godina, i da nije stradao imao bi već 57 godina.

Do danas ga je JP Emisiona tehnika i veze u čijoj je nadležnosti (kao i još 260 predajnika i repetitora), potpuno prilagodilo modernom tržištu, svim digitalnim platformama u sistemu telekomunikacija i održavanju emisione opreme i uređaja, što mu je prva i osnovna uloga. Avalski toranj je u široj javnosti najpoznatiji kao sve atraktivniji turističko-rekreativni kompleks, kojeg godišnje poseti oko 200.000 domaćih i stranih turista.

Od početka ove godine do danas, više od 37.000 ljudi videlo je pola Srbije i celu Šumadiju sa 122. metra tornja, što u poređenju sa istim periodom prethodnih godina predstavlja povećanje posete za oko 30 %. Ove činjenice predstavljaju rezultat uspešnog rada svih zaposlenih i rukovođenja nedavno tragično stradalog v.d. direktora Branka Gogića, koji je na čelu ovog javnog preduzeća bio poslednjih osam godina.
Njegov iznenadni i prerani odlazak predstavlja veliki gubitak, ne samo za njegovu porodicu, prijatelje i saradnike, već i za čitavo naše društvo i državu Srbiju. Branko Gogić je postigao izvanredne rezultate u kapitalnom i jednom od najznačajnijih projekata u Srbiji – procesu digitalizacije, od kojih višestruke koristi imaju i država i njeni građani. 

Gogić je svojim ličnim i profesionalnim angažovanjem postigao da najznačajniji telekomunikacioni objekat u Srbiji i simbol grada Beograda – Avalski toranj – danas bude i pravi turistički centar sa sportskim terenima, teretanom na otvorenom, dečijim igralištima, letnjom pozornicom, izletničkim delom za odmor, kafeima, suvenirnicom…. otvoren za društveno korisne i humanitarne akcije i događaje.

U narednom periodu, JP Emisiona tehnika i veze nastavlja u pravcu daljeg razvoja i ponude za sve korisnike, a Avalski toranj i u pravcu unapređenja pratećih sadržaja za domaće i strane turiste i izletnike.

Naš toranj otvoren je svakodnevno (i tokom predstojećih praznika) u vremenu od 09-20 časova!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »