Vidikovac

Sadržaji

Uživanje na visini i sa zemlje. Pre ili nakon posete vidikovca i kafe bara na tornju, obavezno iskoristite prirodu i besplatne prateće sadržaje. Ovde ima za svakoga ponešto: za porodice, rekreativce, adrenalince, ljubitelje muzike, mlade zaljubljene parove i starije ljude. Radujemo se ponovnom susretu, jer znamo – uvek nam se vraćate iznova.

Avala Vidikovac

Vidikovac

Na 122 metru Avalskog tornja, pruža se pogled na deo naše lepe Srbije, od Šumadije do Vršačke kule. Osvajanje pogledom sa ove tačke oduzeće vam dah čim izađete iz lifta. Na oko 90m2 uživaćete u panoramskom kružnom razgledanju, a četiri dvogleda pomoći će vam u bližem fokusu željenih pravaca. O istorijskim činjenicama, zanimljivostima samog tornja i Avale, možete se informisati sa postavljenih tabli koje su dostupne na našem vidikovcu. Ovde se bude samo lepe emocije i uspomene, i ne čudi nas da se neretko čuje sudbonosno DA.

Avala Suvenirnica

Suvenirnica

Prilikom dolaska na kompleks tornja na Avali, od zaposlenih u Turističkoj organizacija Srbije možete dobiti preporuku o obilasku i drugih destinacija naše lepe Srbije. U turističkom informativnom centru TOS-a možete kupiti i autentične suvenire iz cele naše zemlje.

Dečije igralište

Dečije igralište

Ušuškan u hladovini, bezbedan za najmlađe posetioce! Naš park opremljen je rekvizitima za decu: penjalicama, vrteškom, toboganom, ljuljaškom. Klupe duž parka idealne su za predah i nadzor roditelja i pratioca najmlađih.

Selo Vilenjaka

Selo vilenjaka

„Dobro došli u selo vilenjaka“ rečenica koja vas dočeka na samom ulazu u ovu zabavnu avanturu. Šest kućica na drveću povezanih mostovima i pretrčavanje iz jedne u drugu, čini ovo naše malo selo idealnim za male vilenjake. Beskrajna zabava skrivanja sa odmerenom dozom adrenalina za najmlađe, čini ovu ponudu jedinstvenom u Srbiji.

Teretana na otvorenom

Teretana na otvorenom

U zoni sporta na kompleksu tornja, posetioci mogu koristiti 12 sprava za teretanu – vratila, prečke, i druge fitnes sprave dostupne rekreativcima starijim od 12 godina. Namenjena je za aktivan odmor i jačanje sportskog duha treningom u prirodi.

Sportski tereni

Sportski tereni

Košarkaški ili fudbalski turnir, zašto da ne? Imamo dva terena. Okupite svoju ekipu i iskoristite terene za razvoj sportskog duha. Naš fudbalski teren pogodan je i za sportsku animaciju najmlađih, organizaciju brojnih igara sa čunjevima, kanapima i loptama koje obavezno ponesite sa sobom.

Veštačka stena za penjanje

Veštačka stena za penjanje

Veštačka stena je nova atrakcija koja je namenjena i prilagođena posetiocima svih uzrasta.

Letnja pozornica

Letnja pozornica

Letnja pozornica – Plato Avalskog tornja, stecište dešavanja svih festivala na kompleksu tornja, ispod simboličnog srpskog tronožca.

Na platou se nalaze izložbene tezge kao i bina. Prima do 2500 ljudi i pravi je beg u zabavu iz grada!

NA SAMOM KOMPLEKSU TORNJA MOŽETE SE OSVEŽITI U JEDNOM OD TRI KAFE-BARA

Kafei na kompleksu tornja

5/5

Na 119 metru tornja je „Panorama bar“ sa koga se pruža veličanstveni pogled, gotovo isti kao i sa vidikovca jer se nalazi samo 3 metra ispod njega. Prostor je klimatizovan, kapaciteta oko 80 sedećih mesta i nije dozvoljena konzumacija duvana.

5/5

Prilikom kupovine ulaznice, ne možete zaobići drugi kafe-bar sa terasom. Moderno opremljen, prilagođen je za vašu udobnost i uživanje. Osim bogate karte pića, ovde možete naručiti i sendviče, nargilu ili se jednostavno osvežiti sladoledom.

5/5

Kafe bašta u dečijem parku pruža osveženje roditeljima dok se deca igraju. Dok mališani uživaju u igri, roditelji mogu uživati u kafi, soku ili drugom napitku. Smeštena u prirodi, kafe bašta radi sezonski, od aprila do početka novembra, dok vremenske prilike to dozvoljavaju.

Spust sa 110 metra Avalskog tornja

Spust sa 110 metra Avalskog tornja

Jedna od komercijalnih ponuda za sve ljubitelje adrenalina je spust užadima sa 110 metra tornja (sa otvorene terase). Instruktori iz „Avantura parka“ sa vama će paralelno krenuti u ovaj izazov, koji se doživotno pamti. Osim subjektivnog doživljaja, dobićete i snimak vašeg spusta.

Multimedijalna sala

Multimedijalna sala

U mirnijem bloku na kompleksu, nalazi se multimedijalna sala na 207m2, idealna za skupove, kongrese i stručna predavanja uz neformalno druženje. Atraktivna lokacija u gradu, uz poslovni skup, nudi i boravak u prirodi, obilazak vidikovca i brojne aktivnosti koje mogu upotpuniti vama važan poslovni događaj. Optimalan broj sedećih mesta je do 60 ljudi, a sala je opremljena projektorom i platnom za prezentacije. U Ovom prostoru se nalzi istorija razvoja emisione tehnike u Srbiji, prvom signalu, velikanima digitalizacije, sa raritetnim eksponatima koji se danas retko mogu naći i u muzejima. Deo ovog prostora, uredili smo sve važne činjenice prvobitnog i sadašnjeg Avalskog tornja. Sala je klimatizovana.