Sadržaji

Uživanje na visini i sa zemlje. Pre ili nakon posete vidikovca i kafe bara na tornju, obavezno iskoristite prirodu i besplatne prateće sadržaje. Ovde ima za svakoga ponešto: za porodice, rekreativce, adrenalince, ljubitelje muzike, mlade zaljubljene parove i starije ljude. Radujemo se ponovnom susretu, jer znamo – uvek nam se vraćate iznova.

5/5

Vidikovac

Na 122 metru Avalskog tornja, pruža se pogled na deo naše lepe Srbije, od Šumadije do Vršačke kule. Osvajanje pogledom sa ove tačke oduzeće vam dah čim izađete iz lifta. Na oko 90m2 uživaćete u panoramskom kružnom razgledanju, a četiri dvogleda pomoći će vam u bližem fokusu željenih pravaca. O istorijskim činjenicama, zanimljivostima samog tornja i Avale, možete se informisati sa postavljenih tabli koje su dostupne na našem vidikovcu. Ovde se bude samo lepe emocije i uspomene, i ne čudi nas da se neretko čuje sudbonosno DA.

Suvenirnica

Prilikom dolaska na komleks tornja na Avali, od zaposlenih u Turističkoj organizacija Srbije možete dobiti preporuku o obilasku i drugih destinacija naše lepe Srbije. U turističkom informativnom centru TOS-a možete kupiti i autentične suvenire iz cele naše zemlje.

5/5
5/5

Dečiji Park

Ušuškan u hladovini, bezbedan za najmlađe posetioce! Naš park opremljen je spravama za decu: penjalicama, vrteškom, toboganom, ljuljaškom. Klupe duž parka idealne su za predah i nadzor roditelja i pratioca najmlađih.

Selo Vilenjaka

„Dobro došli u selo vilenjaka“ rečenica koja vas dočeka na samom ulazu u ovu zabavnu avanturu. Šest kućica na drvetu povezanih mostovima i pretrčavanje iz jedne u drugu, čini ovo naše malo selo idealnim za male vilenjake. Beskrajna zabava skrivanja sa odmerenom dozom adrenalina za najmlađe, čini ovu ponudu jedinstvenom u Srbiji.

5/5
5/5

Teretana na otvorenom

U zoni sporta na kompleksu tornja, posetioci mogu koristiti 12 sprava za teretanu – vratila, prečke, benč klupe i druge fitnes sprave dostupne rekreativcima svih generacija. Namenjena je za aktivan odmor i jačanje sportskog duha treningom u prirodi.

Sportski Tereni

Košarkaški ili fudbalski turnir, zašto da ne? Imamo dva terena. Okupite svoju ekipu i iskoristite terene za razvoj sportskog duha. Naš fudbalski teren pogodan je i za sportsku animaciju najmlađih, organizaciju brojnih igara sa čunjevima, kanapima i loptama koje obavezno ponesite sa sobom.

5/5
5/5

Veštačka stena za penjanje

Veštačka stena nova je atrakcija namenjena je i prilagođena najmlađim posetiocima, koju besplatno mogu koristiti svi posetioci.

NA SAMOM KOMPLEKSU TORNJA MOŽETE SE OSVEŽITI U JEDNOM OD TRI KAFE-BARA

Kafei na kompleksu tornja

5/5
5/5
5/5

Na 119 metru tornja je „Panorama bar“ sa koga se pruža veličanstveni pogled, gotovo isti kao i sa vidikovca jer se nalazi samo 3 metra ispod njega. Prostor je klimatizovan, kapaciteta oko 80 sedećih mesta i nije dozvoljena konzumacija duvana.

Prilikom kupovine ulaznice, ne možete zaobići drugi kafe-bar sa terasom. Moderno opremljen, prilagođen je za vašu udobnost i uživanje. Osim bogate karte pića, ovde možete naručiti i sendviče, nargilu ili se jednostavno osvežiti sladoledom.

 

Predah i osveženje za roditelje i pratioce najmlađih svakako je spas u kafe bašti u dečijem parku. Dok su mališani bezbrižni u igri, roditelji u prirodi i uz nadzor mogu se počastiti kafom, sokom ili nekim drugim napitkom. S obzirom da je smešten u prirodi, kafe bašta radi u sezoni, dok dozvoljavaju vremenske prilike, najčešće od aprila do početka novembra meseca (kraj miholjskog leta).

Spust sa 110-og metra Avalskog tornja

Košarkaški ili fudbalski turnir, zašto da ne? Imamo dva terena. Okupite svoju ekipu i iskoristite terene za razvoj sportskog duha. Naš fudbalski teren pogodan je i za sportsku animaciju najmlađih, organizaciju brojnih igara sa čunjevima, kanapima i loptama koje obavezno ponesite sa sobom.

Multimedijalna sala

U mirnijem bloku na kompleksu, nalazi se multimedijalna sala na 207m2, idealna za skupove, kongrese i stručna predavanja uz neformalno druženje. Atraktivna lokacija u gradu, uz poslovni skup, nudi i boravak u prirodi, obilazak vidikovca i brojne aktivnosti koje mogu upotpuniti vama važan poslovni događaj. Optimalan broj sedećih mesta je do 60 ljudi, a sala je opremljena projektorom i platnom za prezentacije. Ovo je na neki način istorijski legat o razvoju emisione tehnike u Srbiji, prvom signalu, velikanima digitalizacije, raritetnim eksponatima koji se danas retko mogu naći i u muzejima. Svakako, deo ovog prostora, uredili smo kroz istorijske činjenice prvobitnog i sadašnjeg Avalskog tornja. Sala je klimatizovana.

5/5
Translate »