Sabrali smo utiske nakon proslave osmog rođendana

Prema slobodnoj proceni više od 4.000 ljudi bilo je na proslavi 8. rođendana Avalskog tornja, a prema zvaničnim podacima 2.500 je prodatih ulaznica za posetu Vidikovca samo u jednom danu, 22. aprila na dan proslave. Pre presecanja vrpce, potpredsednik Vlade Srbije, ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić dobio je veliki aplauz svih prisutnik, kada se užetom spustio sa 106 metra Avalskog tornja. Nešto kasnije, priliku je iskoristio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i novinari brojnih redakcija.

U prisustvu brojnih predstavnika ambasada iz nekoliko zemalja u Srbiji, Vlade Srbije i Grada Beograda, koordinatorka TIKE Ćala Gultekin Tosbat je zajedno sa ministrom i gradonačelnikom presekla vrpcu, i zvanično predala na upotrebu ETV-u opremljen Plato ispod tri kraka tornja. Donacija TIKE u vrednosti od 39.000 evra koja obuhvata binu- letnju pozornicu sa 500 stolica i 40 tipskih etno kućica za prodaju suvenira i druge robe, dodatni je sadržaj za sve posetioce, koji će obogatiti boravak na ovom planinskom kompleksu.

Na celom kompleksu Avalskog tornja tokom dana bile su organizovane i brojne kreativne i edukativne radionice, kao i promocija zdrave hrane vrednih domaćina. Posetioci svih uzrasta uživali su i na karting stazi za decu, u gađanju strelom, i u izložbi Prirodnjačkog muzeja „Insekti”, a fondacija Novaka Đokovića organizovala je i edukativne programe za najmlađe i školarce.


Otkako je od prošle godine u kompleks Avalskog tornja Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija počelo da se ulaže, situacija se dosta promenila na bolje. Prošle godine je ostvaren rekordan broj od 155.000 posetilaca, što je u proseku za 15 odsto više nego tokom prethodne četiri godine. Sa odličnim rezultatima i pomeranjem rekorda posećenosti započelo je i prvo tromesečje 2018. godine – 16.000 posetilaca je obišlo toranj, što je za 20 odsto više nego u prva tri meseca prošle godine, a za samo 20 dana aprila meseca 53% više nego lane.

Postavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »