Rekordna poseta Avalskog tornja

Kompleks Avalskog tornja, kojim rukovodi JP Emisiona tehnika i veze, u 2017. godini je postao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija Beograda pre svega zbog brojnih novih sadržaja koji su obogatili boravak na Avali.
„Izuzetno smo ponosni što je Avalski toranj, koji je najvažniji telekomunikacioni objekat u zemlji, ove godine privukao rekordan broj posetilaca, skoro 155.000 hiljada. Ovo je za oko 15% veća poseta nego u prethodne četiri godine. Zato planiramo da i naredne godine organizujemo mnoštvo zanimljivih programskih sadržaja, koji će Beograđanima i turistima boravak na Avali učiniti još prijatnijim“ istakao je Branko Gogić, v.d. direktora JP Emisiona tehnika i veze.
Na platou ispod tornja naredne godine biće postavljena letnja pozornica sa stolicama za publiku, gde će tokom leta biti organizovani koncerti i pozorišne predstave. Planira se i postavljanje drvenih tezgi na kojima će se naći pre svega domaći i zdravi proizvodi domaćinstava iz podavalskih sela, a biće organizovani i sajmovi, bazari i promocije etno proizvoda sa najraznovrsnijom ponudom za turiste.
„Sigurni smo da će ulaganja koja će biti realizovana tokom 2018. godine rezultirati još većom posetom, sa ciljem da iz godine u godinu pomeramo granice rekorda“ zaključio je Gogić.
U ovoj godini na otvorenom delu kompleksa izgrađeni su i uređeni multifunkcionalni sportski tereni za mali fudbal, rukomet i košarku sa odgovarajućom rasvetom i tribinama; teretana na otvorenom koja je potpuno opremljena spravama za vežbanje, tepih travom i česmama; dečje igralište sa kafeom za roditelje;ugrađen je preko potreban lift za osobe sa posebnim potrebama i majke sa kolicima, koji prevozi posetioce od platoa tornja do pristupne rampe. Izvršeni su i svi neophodni radovi na sanaciji objekata, platoa, a izgrađeni su i prilazni putevi koji omogućavaju bolje povezivanje i turistički obilazak.
Takođe, moderno je uređen i zatvoreni prostor sa novim pultom za prodaju ulaznica i drugim turističkim i ugostiteljskim sadržajima: turistički-info centar i suvenirnica Turističke organizacije Srbije, Avala kafe i poseban prostor za organizaciju različitih događaja.
Avalski toranj je bio i ostaje najlepši simbol Beograda.

Postavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »