Puno zabave svakog vikenda na platou ispod Avalskog tornja – Od degustacije vrhunskih sireva do tradicionalne “Trke uz toranj”

Ovog vikenda (16. i 17. јun) na platou ispod Avalskog tornja ljubitelji dobrog zalogaja moći će da uživaju u ukusima najcenjenih domaćih sireva u okviru Avalskog Festivala sireva. Proizvođači nekih od najukusnijih i najkvalitetnijih belih sireva iz podavalskih sela (Zuce, Beli Potok, Pinosava i Ripanj), predstaviće svoje izabrane proizvode zajedno sa sirevima iz cele Srbije u 40 tipskih etno kućica na platou ispod Avalskog tornja. Osim degustacije, posetioci će moći da kupe proizvode u radno vreme festivala u subotu, 16. juna od 10 do 16 časova i u nedelju 17. juna od 8 do 16 časova.I narednog vikenda (23. i 24.jun) na istom mestu posetioce očekuje dobar provod na “Danima porodične zabave”, kada će najmlađi moći da se druže sa crtanim junacima, u kreativnim radionicama, uz igre bez granica i pozorišne predstave. Poslednjeg vikenda u junu (30. jun i 01. jul) održaće se tradicionalna “Trka uz toranj”. Trka atletičara uz toranj na Avali počeće u 18 časova, a nakon sportskog segmenta biće upriličen i muzički program na letnjoj pozornici koji će trajati do 23 sata.
U nedelju 01. jula održaće se Festival slobodnih umetnika, koji će kroz radionice i program zabavljati prisutne tokom celog dana (od 11 do 20 časova).
Ulaz na sve manifestacije na platou ispod Avalskog tornja je besplatan.

Pošaljite Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »

Registrujte se za novosti