Noć meteora na Avali

U subotu, 12.avgusta 2023. od 21h do ponoći, na kompleks Avalskog tornja stiže nam noć nebeskog spektakla – čarobna kiša meteora. Posmatramo teleskopom, ali i golim okom iz ležećeg položaja, zbog čega sve ljubitelje astonomije i romantičare pozivamo da sa sobom ponesu ćebe ili podlogu na kojoj će ležati dok posmatramo ovaj nebeski fenomen uz stručno vođenje predstavnika Astronomskog društva „Ruđer Bošković“.

U noći meteora plešemo i tango pod zvezdama, a na likovnoj radionici oslikavamo zvezdano nebo. Zbog ograničenog kapaciteta Vidikovca, i želje da što više ljudi uživa u noćnom razgledanju sa tornja,  ne možemo vršiti rezervacije, ali moramo ograničiti posetu na najviše 20 minuta. Sve navedene aktivnosti predviđene za subotu, biće na platou ispod tornja i celom kompleksu, gde je kapacitet više nego dovoljan za udobnost svih. Cene ulaznica za posetu vidikovca je uobičajena, kao i ostalim danima; standardna 400 dinara, za studente, đake i penzionere 200 dinara, za decu predškolce i lica sa invaliditetom 1 dinar. 

Radujemo se ovoj nesvakidašnjoj noći kada zamišljamo želju (kažu da se ispunjava) i uživamo u kiši meteora koja „pljušti“ samo jednom u toku godine.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *