Najstariji učesnik trke uz Avalski toranj ima 84 godine

Trka uz Avalski toranj, kroz 575 stepenika i visinsku razliku od 150 metara, ove godine je okupila oko 86 takmičara, što je najveći broj učesnika od početka trke koja je organizovana na inicijativu dugogodišnjeg urednika „Studija B“ Đoka Vještice.
Trka je počela puštanjem belih golubova Gorana Borovića sa starta u podnožju tornja. Najbolji u senior kategoriji bio je Ivan Mojsilović (45 god.), prvo mesto među veteranima odneo je Siniša Savić (47 god.), dok su najbolje u ženskoj kategoriji seniorka Katarina Pohlod (30 god.) i veteranka Smilja Pilipović (45 god.). Veliki aplauz dobio je najstariji učesnik 84. godišnji Vlada Stevanović, koji je i redovni takmičar ove trke.


Posle trke organizovan je koncert u kome su uživali brojni posetioci. Za dobru muziku tokom trke pobrinula se DJ LocoBaby, Mišel Gvozdenović, Igor Iks, Novica Zdravković i Ivan Gavrilović. Na kraju programa održan je i kviz za publiku, u kome su nagrađeni oni koji su tačno odgovorili na pitanja o Voždovcu.
Osmu po redu Trku uz Avalski toranj i ove godine organizovali su Turistička organizacija Beograd, Gradska opština Voždovac i „Belgrade Road Runners“ uz podršku JP ETV.

Postavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »