Na Avalskom tornju održan događaj posvećen bezbednosti u saobraćaju

Juče je na Avalskom tornju održan jedinstven događaj posvećen edukaciji dece i starijih osoba o bezbednosti u saobraćaju, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja. Cilj događaja bio je podizanje svesti i unapređenje znanja o pravilnom ponašanju u saobraćaju, kroz interaktivne aktivnosti i simulacije.

Program za decu: Upoznajte maskotu Pažljivka

Za najmlađe učesnike pripremljen je poseban program sa maskotom Pažljivkom, koji je kroz igru i radionice učio decu o osnovnim pravilima saobraćaja. Deca su imala priliku da se kroz interaktivne igre upoznaju sa pravilnim prelaskom ulice, korišćenjem pešačkih prelaza i semafora, kao i o važnosti pažljivog ponašanja u saobraćaju.

Program za starije: Simulator vozila u prevrtanju

Za starije učesnike, bio je postavljen poseban simulator vozila koji se prevrće. Ovaj simulator omogućio je starijima da na siguran način dožive iskustvo prevrtanja vozila, što im je pomoglo da bolje razumeju važnost korišćenja sigurnosnih pojaseva i drugih bezbednosnih mera tokom vožnje.

Agencija za bezbednost saobraćaja posvećena je stvaranju sigurnijeg saobraćajnog okruženja za sve učesnike. Edukacijom dece i starijih osoba želimo da doprinesemo izgradnji svesti o važnosti pravilnog ponašanja u saobraćaju i smanjenju rizika od saobraćajnih nezgoda.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *