Festival sireva i Žikina šarenica održani ispod Beogradskog simbola

Promenljivo i kišovito vreme tokom vikenda, nije uspelo da pokvari dobru atmosferu na platou Avalskog tornja i pokoleba ljubitelje sireva. Oba dana održan je Avalski festival sireva na kome se predstavilo 20 izlagača najkvalitetnijih sireva koji dolaze iz podavalskih sela, Beograda i Srbije.

 

Pored sireva, posetioci su imali priliku da probaju vino, suhomesnate proizvode, voće kao i poslastice od sira. U subotu, 16.juna na platou su zaigrali mladi iz KUD “Ripanj” i “Mladost” što je dodatno privuklo posetioce da osim čula mirisa i ukusa, udovolje svim ostalim čulima.

Celokupna atmosfera sa Avale i ovog festivala, mogla se pratiti direktno, u nedelju, 17. juna, u tročasovnoj emisiji TV Pink “Žikina šarenica”. Ugledni gosti u emisiji, kao što su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević, direktor Filharmonije Ivan Tasovac i mnogi drugi, izražavali su se izuzetno pohvalno o celokupnom, novom izgledu kompleksa našeg tornja, koji je pre dve godine upotpunjen brojnim pratećim sadržajima.

Muzika, pesma, igra, hrana i piće dominirali su na platou Avalskog tornja dva dana vikenda, a sa organizatorima Balkan Cheese Festivala, već osmišljavamo naredni susret na istom mestu, sa još više izlagača vrhunskih sireva.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »