Dnevni list „Blic“ o tornju

Dnevni list „Blic“ 22.5.2017. godine o novim sadržajima na Avalskom tornju.

Radovi na uređenju kompleksa oko Avalskog tornja, koji su počeli pre nekoliko meseci, privode se kraju, a obrisi novih sadržaja već su vidljivi.

Na prostoru ispred Avalskog tornja, radnici privode kraju izgradnju novih sportskih terena, teretana na otvorenom, lifta za osobe sa kolicima (invalide i decu) i uređenje poslovnog prostora.
Pre mesec dana otvorena je suvenirnica TOS-a i Avala kafe, izmeštena je blagajna, postavljen bankomat-menjačnica, a novi dečiji park takođe je u funkciji.

Kako tvrdi PR Avalskog tornja, Jelena Gajić, ovo je najveća investicija na Avalskom tornju u cilju unapređenja turističke sezone do sada, uključujući i novi i stari toranj.

Kompletne radove finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kroz projekte razvoja turistizma u Srbiji. Sportski tereni i teretana na otvorenom biće u funkciji već do kraja maja meseca, a tokom juna i ostali sadržaji

Tokom jednog vikenda, u špicu sezone, na vidikovac-terasu, koja se nalazi na 122. metru, popne se do 3.000 ljudi. Prosečna godišnja poseta je više od 150.000 posetilaca. Očigledno je reč o velikom interesovanju, što govori o opravdanosti radova.

izvor: http://www.blic.rs/vesti/beograd/novi-sadrzaji-na-avalskom-tornju-uskoro-zabava-za-najmlade-ali-i-sportiste/v0z6n0p

Postavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »