Avalski vikend festivali u junu

Od aprila meseca na platou ispod Avalskog tornja je postavljena velika bina, 500 sedećih mesta i 40 drvenih kućica za izlaganje, što je omogućilo da se od početka sezone na kompleksu značajno razvijaju sadržaji za turiste, ali i zabavni program za sve posetioce. Ovaj način razvoja turističkog potencijala Avalskog tornja je već dao rezultate, jer je samo u aprilu mesecu u odnosu na april prošle godine broj posetilaca povećan za 65%, a ovaj trend je nastavljen i u maju.
Zahvaljujući novim programskim kapacitetima po prvi put, od kada je izgrađen novi Avalski toranj, biće održani vikend festivali tokom celog meseca juna. Svakog vikenda od 11 časova, pa tokom celog dana, na platou ispod tornja biće organizovani brojni i raznovrsni programi koji će ispuniti očekivanja brojnih posetilaca.
Već u subotu, 2. juna u okviru karavana Turističke organizacije Srbije “Vidi Srbiju” biće priređen besplatan koncert Bilje Krstić i grupe ”Bistrik”, trubači, muzičke grupe i kulturno umetnička društva. Svoje suvenire, smeštajne kapacitete i ukuse iz svih krajeva naše zemlje, ponudiće Turističke organizacije iz brojnih gradova u Srbiji. Narednog vikenda, u nedelju 10.juna u pripremi je Festival umetnosti, gde će pored modernih zanata muzikom dominirati hip hop pravac, u kome će moći da se oprobaju svi. U organizaciji Balkan Cheese Festivala 16. i 17. juna biće održan Festival sira na kome će posetioci moći da degustiraju i kupe najbolje autohtone sireve. Poslednji vikend u mesecu, u subotu 30.juna, biće organizovan sportski dan. Reč je o tradicionalnoj Trci uz Avalski toranj, koja se održava po osmi put. Trkači će se nadmetati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a podržaće ih i profesionalni sportisti. Više informacija o organizaciji i prijavi trkača biće saopšteno polovinom juna.Podsećamo sve posetioce da se visoke temperature i vrućine u gradu mnogo bolje podnose na Avali, a dodatni motiv za dolazak na kompleks tornja jesu i besplatni zabavni sadržaji vikendom. Osim automobilom, posetioci do Avalskog tornja vikendom mogu stići i autobusom GSP, koji na liniji 400 saobraća od Trošarine do tornja od 8.00 časova na svakih 45 minuta.

Pošaljite Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »

Registrujte se za novosti