Avalski toranj uz prisustvo preko 5 hiljada posetilaca proslavio deveti rođendan

U nedelju, 21. aprila, obeležena je devetogodišnjica od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen pre dve decenije u NATO bombardovanju. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, priredilo je za brojne goste i zvanice bogat zabavni i kulturni program, koji je pored ostalih iznenađenja, bio deo velikog rođendanskog slavlja.

Preko 5 hiljada posetlaca je proslavilo rođendan Avalskog tornja, koji su uz zabavu za sve generacije, ali i lepo vreme, proveli nezaboravni dan u prirodi.

Atmosferu je zagrejao izvanredan nastup dečijeg hora koji su izvodili najpopularnije rok i pop pesme. Lavine pohvala dobila je i trinaestogodišnja Dijana Dragosavljević koja je otpevala neke od najpoznatijih etno pesama, kao i KUD Izvor koji je upotpunio rođendansku atmosferu među posetiocima.

Proslavi rođendana Avalskog tornja prisustvovali su i glumac Milan Kalinić, kao i influenseri, popularna blogerka Mina Fu Smiljanić i Boris Radošević, poznatiji na Instagramu kao Lutajući putnik. Oni su iznenadili okupljene i ohrabrili sportske avanturiste da se spuste konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine, sa čijeg se vrha pruža spektakularan pogled na veliki deo Šumadije.

Najmlađe posetioce je pored facepainting-a, zabavljao  plesni šou dečije hip hop grupe, ali i kreativan rad u okviru Lego radionice koja se održavala u prostorijama Muzeja emisione tehnike.

Uz gastronomski užitak u raznim đakonijama koje su pripremile gošće iz Turističke organizacije Ražnja, posetioci su imali priliku da vide i borbu vitezova iz Smedereva, gde se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama, a ljubitelji mode uživali su u reviji u poslepodnevnim satima

Avalski toranj je proslavom svog devetog rođendana zvanično otvorio novu, letnju sezonu, koja će posetiocima ponuditi puno novih sadržaja. Toranj je tokom 2018. godine posetilo rekordnih 185 hiljada ljudi, a broj onih koji su uživali u besplatnim pratećim aktivnostima na kompleksu tornja, bio je mnogo veći. Konstantno ulaganje JP Emisione tehnike i veze u inovativne sadržaje je doprinelo da je toranj danas poznat ne samo po čuvenom panoramskom pogledu, već i po nezaboravnoj zabavi koja traje cele godine. Sva očekivanja govore da će broj posetilaca Avale i Avalskog tornja u 2019. godini premašiti sve dosadašnje rekorde.

Pošaljite Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »

Registrujte se za novosti