AVALSKI TORANJ UZ PRISUSTVO 1500 POSETILACA ISPRATIO STARU 2019. GODINU

U nedelju, 29. decembra organizovana je tradicionalna novogodišnja zabava na vrhu Avale, kojom su Beograđani, ali i brojni posetioci našeg glavnog grada ispratili staru godinu. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, za najmlađe goste priredio je mađioničarski spektakl, druženje sa Deda Mrazom, potragu za blagom, facepainting, kreativne radionice, kao i igraonicu sa stazama za autiće.

Porodičnu atmosferu upotpunila je bogata novogodišnja ponuda na etno-tezgama, pa su slatkiši, suveniri i druga roba doprineli da vrh Beograda liči na magičnu Laponiju – domovinu Deda Mraza.

Preko 1500 posetilaca tradicionalno je ispratilo izuzetno uspešnu sezonu, sa preko 185 hiljada prodatih ulaznica za posetu čuvenom vidikovcu, koji se nalazi na 122. metru tornja. Novogodišnjom zabavom Avalski toranj je najavio sledeću sezonu, koja će obeležiti prvu deceniju od svog obnavljanja. Ulaganje u inovativne sadržaje će se nastaviti i u 2020. godine, kao i intenziviranje saradnje sa studentima iz IT sektora kroz otvaranje kreativnog Hub-a u sadašnjem prostoru Muzeja emisione tehnike, što će doprineti da Avala i naredne sezone bude omiljeno mesto Beograđana, ali i turista za provod u prirodi.

Tokom cele 2020. godine, koja će biti godina jubileja, Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze će organizovati brojne nagradne konkurse. Jedan od njih je i konkurs za učenike četvrtog razreda osnovne škole, koji će imati zadatak da, zajedno sa drugarima iz odeljenja, kreiraju repliku Avalskog tornja, maketu od različitih materijala po izboru, na temu: “Avalski toranj, simbol Beograda”.

Postavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »