Avalski toranj proslavlja svoj 9. rođendan

U nedelju 21. aprila navršava se devet godina od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen pre dve decenije (29.aprila) u NATO bombardovanju 1999. godine. JP Emisiona tehnika i veze, u čijoj je nadležnosti rad Avalskog tornja, poziva sve Beograđane i goste glavnog grada da u nedelju, 21. Aprila od 12 časova dođu na Avalu i zajedno sa nama proslave 9. rođendan Avalskog tornja. Sve njih, očekuje bogat zabavni i kulturni program , koji će trajati do kasnih popodnevnih sati.
Posetioce će zabavljati dečiji Rok hor, koji će izvoditi poznate rock numere u novom aranžmanu. Najmlađe goste očekuje nezaboravan provod uz facepainting(oslikavanje lica), plesni šou dečije hip hop grupe, muzičke stolice, ali i kreativan rad i druženje u okviru Lego radionice koja se održava u prostorijama Muzeja emisione tehnike.

Na bini u podnožju tornja će nastupiti i KUD Izvor i trinaestogodišnja Dijana Dragosavljević, koja svojim maestralnim vokalom izvodi etno pesme. Biće tu i borba vitezova iz Smedereva, gde se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama,a ljubitelje ragbija očekuje RK “Cvena zvezda” iz Beograda.

Sportski avanturisti mogu doživeti, sada već čuveno spuštanje konopcima niz Avalski toranj, i to sa 110 metara njegove visine. Za one nešto malo manje hrabre organizatori rođendanske proslave su se potrudili da organizuju i prateći program oko platoa tornja, tako da će gosti moći da probaju razne đakonije koje pripremaju gošće iz Turističke organizacije Ražnja i zabave se uz majstorije vrsnih zanatlija koji će svoje radove izložiti na štandovima oko platoa. Za ljubitelje mode, od 17 časova biće organizovana i modna revija. Još brojna iznenađenja očekuje sve posetioce.

Postavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »