Avalski toranj dobio dekorativno osvetljenje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pustili su u rad novu dekorativnu rasvetu Avalskog tornja, tehnički najmoderniju, sa 45 reflektora kojama se upravlja kompjuterski, i obasjava našu prestonicu u svim bojama.

 

Na ovom sportsko-turističkom kompleksu,od sada su posetiocima dostupni dodatni sadržaji: Muzej emisione tehnike,veštačka stena za penjanje, selo vilenjaka (drvene kućice sa mostićima) i učionica na otvorenom.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je odličan uspeh u razvoju kompleksa tornja u poslednje dve godine, koji se ogleda u većem broju prodatih ulaznica za 20% u odnosu na 2017.godinu (koja je držala rekord od 2013.godine), što je 165.000 prodatih ulaznica od početka godine do sada. Ovo ministarstvo koje je i finasiralo radove oko tornja u sve tri faze, kroz projekte razvoja turizma u Srbiji, i nadalje će podržavati razvoj Avale.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ovom prilikom je pohvalio partnerski odnos sa ministarstvom turizma, i podsetio na učešće grada o nedavnom asfaltiranju ove deonice Avalskog puta. Vesić je dodao da će kompleks tornja biti još atraktivniji i posećeniji od naredne godine, kada počinje izgradnja ski staze.

Svi sadržaji su besplatni i u upotrebi posetiocima u toku radnog vremena Avalskog tornja.

Kako izgleda dekorativna rasveta tornja i svetlosni spektakl nad Beogradom pogledajte na linku https://www.youtube.com/watch?v=J_BaexqVMPs

Postavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »