Otvoreni dani medijske pismenosti na Avalskom tornju: Posebne aktivnosti za najmlađe

U okviru trećih Otvorenih dana medijske pismenosti, koje organizuje Regulatorno telo za elektronske medije, Avalski toranj će od 14. do 18. oktobra 2024. godine biti domaćin jedinstvenih aktivnosti namenjenih deci predškolskog uzrasta. Ove aktivnosti imaju za cilj da najmlađima pruže uvid u svet medija, kroz edukativan i zabavan program.

Program posete uključuje:

  • Obilazak vidikovca na 122 metara visokom Avalskom tornju, gde će deca moći da uživaju u prelepom panoramskom pogledu na Beograd i okolinu.
  • Aktivnosti se zatim nastavljaju u multimedijalnoj sali Avalskog tornja (poznatoj kao Muzej emisione tehnike), gde će mališani imati priliku da vide eksponate poput stare kamere, gramofona, televizora i magnetofona. Deci će biti predstavljena zanimljiva priča o ovim uređajima, kako su se nekad koristili i kako funkcionišu danas.
  • Posebno zanimljiva aktivnost biće učešće u igri “lov na lisicu” sa članovima Radio kluba Banjica. Deca će pomoću antene i specijalnog uređaja, zatvorenih očiju, tražiti signal i tako se oprobati u ovoj zabavnoj i poučnoj igri.
  • Kroz igru pogađanja predmeta, deca će učiti o tome kako su neki uređaji izgledali nekada, a kako izgledaju i funkcionišu danas.
  • Na otvorenom prostoru oko Avalskog tornja, mališani će učestvovati u fizičkim aktivnostima kroz analogno-digitalnu igricu u prirodi, koja će dodatno animirati decu i podstaći njihovu kreativnost i interakciju.

Poseta traje između 60 i 90 minuta i osmišljena je da mališanima pruži nezaboravno iskustvo i proširi njihovo znanje o svetu medija.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *